scan baby sepatutnye berapa kali

hye mommy smua berapa kli scan yg spatutnya kita buat??klo xde appoiment utk scan tp kita sje2 dtg nk scan blh ke?

8 Balas

kalau di klinik kesihatan gov, biasa check waktu 8 weeks, 28 weeks, 33weeks... 3 kali jer. kalau awk minta nk scan lg mase date appointment kt KK selain weeks di atas, nanti kene tegur dgn dr. haha sbb ade ibu kene tegur sbb dia bru je scan last week, pastu dia nk scan lg, then dr ckp "nk scan ape lg. baby tak beza mane pn dgn last week." tp kalau duit byk, nk scan kt swasta 20kali pn takde hal hahaha.

3y ago

😀