OBIMIN

Hye mommy... Smlm sy baru buka buku pink, dan nurse bg obt obimin... Obt tu mkn time bile ye? Smlm nurse gtau lupe pulak... Bole tk tghari makan obt tu? Tp pg td da srapan... Obt tu selang 2jam baru bole mkn nasi kn?

6 Balas

Klau sy jam5am rasa nak g tndas terus mkn ubat lepastu smbung tdo. Lpas tu bgun pgi buat sarapan dan boleh terus mkn sarapan.

Sy slalu mkn btul2 sblm masuk bilik nak tdo..sbb kalau mkn siang nnt pening n nak muntah. So mkn sblm tdo sng..

5y ago

Sbnrnya bole je bila2 janji makan sebiji sehari.

Biasa ubat tambah drh ni bagus utk mommy mkn before breakfast. Masa perut kosong tu mkn ubat dulu.

mcm sy hari tu, nurse suroh makan pg . 1jam before brkfst

5y ago

tu sy xpasti la sis 😅 sbb sy mmg pg2 trus mkn

2 jam sebolom or selepas makan

Sy makan sebelum tido.

5y ago

Sbb smlm sy bukak buku pink, sy egt2 lupe la.. Tk silap dye ckp mkn pg sblm srapan... Tp sy terlupe td nk mkn... Trus srapan je... Klau bole mkn mlm sblm tdo ok jgk tu