Gula dalam darah tinggi.. ?

hye mommy semua.. ada sesiapa pengalaman tak gula dlm darah dia tinggi? my result KK infom 8.5.. masa first minum air gula 4 jer. normal. then second minum air gula naik 8.5.. ada tips x... and apa effect kt baby yer.. #myfirstPregnancy help...

2 Balas

Lepas nie akn buat test bsp 4x sehari setiap 2 minggu sekiranya terkawal.. kalau konsisten tinggi, mgkin akn on metformin atau insulin.. kena serah diri on due utk induce utk elakkkan bby jd terlalu besar.. gula menyebabkan drh ibu pekat & bby jd besar.. kurgkan mknn / minuman manis & tggi karbo.. bykkn minum air putih..

5y ago

Jgn risau.. asalkan sis kawal pemakanan.. sy pun diagnose GDM masa 28w.. repeat BSP 2weekly.. ok je stakat nie dh 35w..

Baby blh jd besar... Kena kawal mkn, stop minum manis.

5y ago

oh... tq2 so much.. sy risau.. kandungan bru nak msuk 29week..