berat anak 4bulan

hye mommies..stress nya saya..pergi kk je nurse kata berat anak sy kurang..masa lahir berat anak 2.79, masa 3bulan 4.9, ni td checkup 4bulan berat naik 5.2 ..dorang ni nak anak sy besar macamana ehhh?apa lagi lah salah parents ya kalau berat anak naik takat gitu je..anak sy minum susu fm dupro..kerap minum..tidur kerap,aktif,sihat je…sampai ada nurse tanya ulang2 anak awk ni pramatang ke ,bila ckp anak sy normal je nurse…sedap mulutttt je tau.gerammmm sangat

24 Balas

4 hari lepas bawa anak berklinik, nurse kata baby kurang berat sb bmi x seimbang. mgkn sb baby sya tinggi.. timbang berat hari tu 3.6 kg dari 2.85kg, tgi 54cm. so sya kena usha lg utk naikkan berat baby. masa tu usia baby dah genap 1 bulan. hee~

jangan stress sis, anak sy pun skrg 8 bulan berat Masih kurang baru 6.8kg..sudah Cuba yg terbaik bagi makan seimbang jaga tidur tapi berat naik sikit2 saja jadi sy berpasrah saja mungkin baby ikut genetik mamanya ne susah naik berat 😄

asalkan berat tu dekat line putih, sepatutnya ok.. baby saya lahir 2.61, berat masa 4 bulan 5.4kg.. sampai skrg dah 9 bulan, tak pernah lagi nurse bising pasal berat walaupun naik ngam2 je.. atau baby awak panjang jadi bmi tak seimbang?

anak saya 4 5 6 bln berat sama 5.5kg je. bmi tak cantik.. susu kerap minum sejam sekali dh lapar susu. makan takmau..berat tk naik tk turun..peninglah sbb nk kene jumpa pakar pemakanan pastu nnti suggest produk mahal2😭

1y ago

sama mcm sy .. tp anak sy susa mmbesar sbab ade sakit jantung brlubang tula berat badan susa nk naik😔

sama macam saya, anak saya baru 14 hari tapi nurse kk cakap berat anak kurang padahal masa lahir 3.65kg hari ke 12 3.9kg tapi dia cakap sepatutnya kena naik 4kg dh jammed sekejap 🤣

anak sy lahir 3.6kg sebulan 3.99 2bulan 4.7 kg now 3buln baru 5.4kg kdng stress jugak sbb org cam bnding ii kn sbb yela org kita kan suke bby yg gemok ii 🫠

Baby sy pun minum dupro. Berat masa lahir 2.3kg. Sebulan timbang 3.7kg, 2 bulan 5kg. Harap nya 3 bulan dan sterusnyaaa tak turun....

Sis anak saya lahir 2.9 drop 2.6 ni pun dh nak 4 bulan 5.3kg ok normal je sis besau2 nak pegy mana kadang tak faham kita pun 😅

aikk selagi bmi dia dlm lingkungam normal dh cukup bagus lah tu, apa nurse tuh ingt awak tk susukan anak awak ke aiyoo 😭

biasalah Tu nurse kk..sy pn gtu gak.pekak Kan telinga..cukup 6bln bg ank mkn elok je naik berat bdn dia