Baby kurang naik berat badan.

Hye mommies tumpanv tanya, my baby fully exlusive breasfreeding. Minum banyak berak kencing banyak, tapi berat setiap bulan tak naik banyak. Dah 3 bulan berat 5.4kg sahaja. Naik 500g je dari bulan lepas. Tapi perkembangan semua okay. Active. Patut ke saya risau atau ada tips untik naikkan berat badan baby? Thank you

2 Balas

as long as berat dia tak turun , i think is okay and try to check baby banyak minum susu hindmilk or foremilk . Sebab mempengaruhi jugak tu

2y ago

Mcmna nak check between hindmilk/foremilk ya sis? Thank you sgt for the respond..

janji xturun

2y ago

Yeke takpe ke sis 😔 thank you sis respond..