Naikkan berat badan baby

Assalamualaikum n hai mommies, ank saya skrg 3 bulan lebih n fully breastfeeding tapi berat badan hanya 4.7kg... mommies ada cadangan makanan tak utk saya supaya blh naikkn berat bdan baby? Thank you in advance 😘❤️

4 Balas

Apa yg nurse ajar sy, perlu makan makanan yang berkhasiat. High protein dan seimbang. Means dalam pinggan tu lengkap ada nasi, sayur dan protein. Banyakkan minum air masak. Kena minum susu untuk lengkapkan keperluan nutrien untuk anak. Untuk berat baby naik cantik kena banyak makan ikan tu nurse bagitahu saya. Susu pun kena minum ya. Saya minum susu anmum Lacta.

Doktor kata berat baby tak normal ke? Awak cuma perlu amalkan diet pemakanan yang sihat je. Elakkan junk food/fast food sebab baby mendapat nutrient daripada susu ibu.

1y ago

ok terima kasih pn, nnti sy akn Cuba telitikn lagi ❤️

Kerapkan susu baby pada 10pm-4am. Nutrien terbaik susu ibu dlm tumbesaran anak Amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat.

kene makan mknn sihat