Mkn Durian

Hye mommies... Sy nk tny, boleh ke mkn durian dan pulut durian masa tgh mengandung? Ade yg ckp xboleh sbb durian panas...

32 Balas

Sy dh nk masuk 16week, kelmarin sy makn durian 5ulas, kire makan tu beringat sikit, then sy bilas air masak bnyk2, 😬

Saya makan durian waktu trimester akhir. Boleh je saya baca haritu, tapi 2-3 ulas je. Minum air masak banyak banyak tau

Boleh ke tp dlm kadar sedikit n mesti bykkn minum air...kalu mkn baby msti aktif ckit sbb mmg dia kepanasan kt dlm😁

Buleh je. Bykn minum air msakk , stgh org thn tkde rsa pns . Cuma bdn jelaa rse berangin and ngtk kalau kena n plut

Kalau teringin sgt tu makan je utk buat rasa. Saya pernah makan tp seulas. Alhamdulillah dah selamat bersalin

Tgok org jgk sis..sy mkn mse 16w xde pape pn..mkn ckit utk hilangkn rasa mngidam je sis..sy mkn 2 ulas je..

Mkn wt rsa je.. teringin kan kkdg.. mmg panas.. jgn mkn bnyk.. sye pun rsa cm bk cari durian lak.. haha

Atas masing2..tp sebab sy mgidam mkn durian tahun lps sy khilngn ank sy...prem 23week...

5y ago

bnyk ke sis mkn?sy risau jgk sbb baru lps mkn durian..

haii , alhamdulillah sye dah 27week mkan durian tkde pulak rse ape² ...

Boleh makan .. tapi jgn banyak2 dlm satu mase .. seulas dua boleh lagi .. heheheh ..

5y ago

Boleh asalkan jgn sekali banyak je .. huhuhu .. mkn durian byk2 baby kat dlm besar hehe sbb dia manis kan ..