perlu ke breastpump?

hye mommies. sy housewife. 1st baby. tengah2 nak lengkapkan barangan baby. jika saya meriah susu nya, perlu ke saya beli breastpump / manual breastpump (termasuk storage milk bag) ? sebab pikir baby baru lahir minum susu tak banyak kan? takot breast bengkak. Perlu ke sy pam dan simpan untuk stok ? Terima kasih untuk jawapan. semoga mommies sume sihat.

2 Balas

Beli buat standby sis, in case bengkak susu. Sakit tau demam bengkak susu. Even saya fully housewife dan fully breastfeeding kan anak, kadang2 susu akan surut if anak minum banyak sangat. Susu Pam Tu lah penyelamat sementara tunggu susu breast restock hehe.

5y ago

Kalau Ada duit lebih beli lah yg electric breast pump. Saya guna silicone breast pump yg comel tu pam manual.

Tertinggal pulak. Kalau pam manual lenguh sikit lah tangan. Yg electric jimat tenaga.

5y ago

😘😘tq sis