Breastpump

Hi mommies. Sy ada soalan. Kalau kita memnag tak hantar baby ke pengasuh and mmg jaga sendiri perlu ke tak beli breastpump ??

2 Balas

pengalaman saya, better stand by at least satu manual pump. boleh standby yang mcm gambar, untuk situasi simpan Susu sebelah semasa feeding baby atau baby tengah tidur tapi badan dah engorgement.

bagi sy tak perlu. sbb bila pam ni mesti disiplin, xboleh skip2 silap haribulan bengkak susu. klu nk ada breast pump pun, standby yg manual pun dah ok.

12mo ago

Masa sy dkt wad, sy marmet letak dlm bekas, then suapkan baby pkai sudu plastic sahaja (sbb puting luka, xpndai lg masa tu). bila marmet, kita galakkan pengeluaran susu bdn melalui urutan, lps bsalin mmg akn keluar sikit sahaja. don't worry bby tak minum byk utk awal2 .