Ingin tahu

Hye mommies , nak tnya . Normal ke even preegy 7 minggu lebih tapi masih keluar keputihan ? Takda pun rasa gatal ke ape cuma keluar keputihan seumpama mcm sebelum preggy .

2 Balas

Keputihan normal ketika pregnant disebabkan hormon. Tapi kalau keputihan berubah warna menjadi hijau atau kekuningan pekat, keputihan berbau hanyir atau busuk, sakit ketika kencing atau kencing tak lawas dan ada kegatalan miss v Cepat pergi ke klinik ya. Berkemungkinan ada jangkitan. Perlu check klinik untuk elakkan terkena jangkitan kuman GBS

keputihan memang banyak masa hamil sbb hormon.