Keluar lendir yang banyak

Hye mommies.. Hari ni saya dah msuk 39w dan keluar lendir jernih dan putih seperti susu yang banyak. Adakah ini petanda dah ada bukaan atau sekadar keputihan yang biasa. Sebabnya saya langsusng takde rasa sakit contraction pun lagi. Due saya 10/4 ni. Ada sesiapa pengalaman yg sama tak? #First_Baby #ingintahu

2 Balas

Cuba Puan baca pasal mucus plug masa pregnant di Google. Sama tak dgn yg Puan alami. Biasanya keputihan seperti putih telur, yg banyak. Menandakan akan bersalin taklama lagi. Utk sesetengah org, makan masa seminggu baru turun tanda bersalin sebenarnya. Utk few orang, taklama tu dah ada turun tanda ( keluar lendir@ darah / sakit contraction / air ketuban pecah) Semoga dipermudahkan urusan 🤲🏻💋

3y ago

alhamdulillah sy dah slmat mlahirkan tgh hari tdi.. lendir yg byk tu rupanya bcmpur dgn air ktuban.. smpai hosp contraction mkin truk n darah dah byk kluar.. n slaput baby rupanya dah xda.. syukur smpat smpai sblum heart baby mkin drop.

Dah boleh get ready tu sis. Tak lama lagi turun lendir darah 😁

3y ago

saya dah rasa contraction dari 10pm tdi n lendir tak brhenti langsung kluar dri pagi kemarin.. tapi lendir tak bcampur darah.. rasanya dah boleh ke hospital atau tunggu smpai lendir darah kluar?