makan lemon

Hye mom, bleh ke makan lemon ketika mengandung?

1 Balas

Masa sy pregnant memang sy tak pantang makan. Durian, nenas,sotong dan mcm2 jenis makanan yg org2 tua larang makan masa pregnant pun sy makan. Kecuali doc yg larang atau sy rasa mual barulah sy tak makan. Alhamdulillah baby sihat. Ok je makan lemon kalau sis tak rasa mual. Lupa bagitau sy baru je habis pantang bersalin anak ke 2

4y ago

Semua tu bergantung pd ketahanan badan sendiri ja. Saya makan durian walaupun org ckp blh sebabkan kontraksi awal. Tp takda pula saya rasa mcm tu. Cuma pedih ulu hati bila terlalu mkn banyak durian. Lps tu taubat dah tak nak makan durian. Panas je badan