Awal kandungan ni boleh tak makan lemon ? Saya baru 5 minggu

Ada yang kata tajam lemon ni betul ke ?

8 Balas

tak. takde makanan yg tajam. makanan masuk perut. janin dalam rahim. tu dua organ berbeza. yg masuk dalam rahim hanya nutrisi makanan setelah dihancurkan dalam perut melalui tali pusat baby. melainkan makanan tu ada kandungan merkuri atau bahan logam berbahaya. buah takde masalah

Kalau awak jenis yang memang boleh makan makanan masam, okay je. Takde masalah nak makan. Macam saya tak boleh tolerate dengan makanan masam jadi memang tak makan la. Apa yang penting awak je yang tahu apa yang awak boleh makan dengan apa yang tak boleh.

Sy start thu mgndung smpai 7w/8w, sy potong lemon tu mkn + garam 😂🤭 Mcm mkn limauu biasa je sy bt. Cuma x bole byk sgt laa, bnda tu msm bole bt lecet lelangitt 😅🥹

Boleh je sis. Awal pregnant dulu saya selalu minum lemon suam & Alhamdulillah okay je.

Boleh.. baru smlm doc KK advise sy minum air lemon..utk vitamin C, hb sy low..

Saya sampai bersalin minum air lemon , okay jee takde apa👍🏻

boleh je sis, sya dari awal sampai 36week da.. still Amal kan..

mkn jela..