cara nak hilangkn kuning baby

hye ,mcm mana nk hilangkn kuning bayi ye?saya stress lah dah 8 hari kuning masih tinggi ..mandikn daun inai dah,ubat cina dah ,susu bnyk dah,,tk thu nk buat apa lgi😭😭😭

1 Balas

Make sure you menyusu baby every 1 1/2 hour or 2 hours (newborn plus jaundice too). Baby jaundice, kena bykkan menyusu and pastikan baby berak byk and kencing pun byk. Baby jaundice biasanya akan tidur je x active, so ibu tengah malam semua make sure jgn missed the time utk menyusu baby. Kalau 3pagi time menyusu, then ibu kena menyusu juga. Mesti bangunkan baby ye utk menyusu. Bila baby byk membuang, jaundice akan berkurangan cepat.