nak gemukkan baby

hye mamy smua...sya full bf so sya nak tnya apa yg wajib dmkn oleh ibu mnyusu nie agar anak gemuk taw brtambah brat badan?

1 Balas

Susu ibu msa baby hisap awal tu cair. Bila lama2 dia hisap akan kluar yg pekat. Yg pekat tu kasi naikkan brat bdan. Bila sis mnyusu anak . Sesi pertama bg sblah kanan. Sesi kedua bg lagi sebelah kanan. Lagi leper breast lg bgus sbb baby dpt smua yg pekat tu. Sbb sstagh ibu lmbat skit ssu yg pekat kluar. Sy pun runsing dlu berat baby naik skit. Bawah 6bulan plak xbolei bg mkn kan. So nurse gtau buat mcmtu. Timbang next month lpas tu. Mmg naik banyak. Jd sy buat siang bg sblah kanan. Msuk ja jam 7pm sy bg kiri smpai la jam 8am pagi esoknya. Tp klau ptg kiri dah mcm penuh, sy bg kiri. Good luck 😊

5y ago

owhh bgitu thanks yeah siss..