SHARE ALAHAN YANG DIALAMI

Hye ibu2 semua. Jom share alahan apa yang ibu2 rasa kelakar@ketara tapi itulah yang ibu alami 😂 Saya... 1. Tak boleh tengok kicap hatta tengok botol kicap. Tengok org tuang@bubuh kicap kat nasik pon sy rasa nak 🤢 kalau pergi beli brg, sy akan elak masuk lorong yg display kicap. Auto rasa pening yg amat & nak 🤢. Begitu jugak masakan yg guna kicap dan warna gelap mcm kicap. Auto reject 😂 2. Tak boleh tengok MCD. Pun sama. Rasa nak 🤢 sgt2. Walaupun nampak dari jalan je. Mmg terus larikan mata. 3. Bau nafas suami. Sebelum ni ok. Dah preggy ni rasa tak ok pulak. Tido pun tk boleh nk ngadap dia lama2 sgt 🥲 #1sttrimester #firstbaby #alahan

36 Balas

1 - tak boleh bau org tumis bawang/cili boh padahal bau tu la bau fav bfr pregnant 2 - tak boleh marah marah suami nanti rasa nak muntah 😑 3 - makan kena ikut selera suami, kalau ikut selera sendiri? Muntah 😑 4 - tak makan lauk berkuah or lauk ikan melainkan ikan goreng, kalau tak auto muntah keluar. Again, ikut selera suami 😭 Saya syak baby nie ikut selera suami perangai suami 😑😑😑😑😑😑 sampai aku hangin dengan bapak dia pun tak boleh, mesti nak muntah 🙂🫶🏻

2y ago

baby bagi warning secara halus. hahahaaha.pandai babyy🤣