kerajaan atau swasta

Hye ibu2 preggy..bersalin di hospital kerajaan dengan swasta mana lebih baik..??

12 Balas

Kalau ibu dan kandungan sihat xpe.. kalau ade masalah ibu ke.. plasenta ke.. baby ke.. better bersalin kerajaan..lets say awk tetibe nak bersalin n ade komplikasi teruk.. swasta reject.. last2 kene gi hosp kerajaan.. dah brape lame mase terbuang kat situ.. every min counts bila Baby da start lemas dlm perut.. ini worst case scenario je. Kalau mampu n nak selesa swasta lah

4y ago

Ohh mcm tu baik2 terima kasih ats jwpnye😍💪

Berank sme je rsa sakit nye.. bza swasta n kerajaan dri segi duit n jgaan je.. lau xde kes ada duit lebih bole ke bersalin di swsta.. dye akn jga lebih baik sepenuh nye.. lau kerajaan byr x mahl mne.. tntg jagaan ok je bgi sy setkt nie.. alhamdulillah now tngggu ank no 3 bkl lahir buln depn insyaa allah moga di permudh kn nti.. amiin..☺️

sy dari nmbor 1 smpai yg ke6 hospital kerajaan ja...ni nk bersalin yg ke7 pn hospital kerajaan jugk...bg sy klau bersalin kt swasta rugi sebab mahal...sakit tetap rasa jugk..duit yg lebih tu dh boleh buat bnda lain...

4y ago

Ma SyaAllah 😍.. hebat akk .. ok baik kak terime kasih ats pndgnnye..😙

swasta kot. sbb swasta kita boleh request doktor utk bersalin. masa dalam wad pon, kita boleh tutup tirai langsir kalau kita nak rehat or buka tudung.

4y ago

Alhamdulillah dari segi aurat terjaga la nmpakny.. terima kasih ats jwpnnye❤️

Sama je sakit nya... Cuma beza swasta.. lepas bsalin baby nurse jaga . Lau gomen xda masalah memang kena Jaga baby sendiri walau badan lemah Masa tu

Kerajaan pun okey, kalau swasta mestilah lagi okey, klu ada lebih duit okey je.. Mana² sama je sis, terpulang pd kemampuan masing²😊

Dr pglmn sy, kedua2nya baik, cuma dswsta lyn dia detail sbb dh ms pakej pmbyrn. Tiada rumit, baik hsptl kerajaan mhupon swasta.

4y ago

Ohh mcm tu baik2 terime kasih😍

depends. Sbb saya dah rasa swasta n kerajaan. Both okay je yg penting kita pandai bawa diri.

4y ago

sama2

ikot kemampuan...kalau swasta...ape2 kes yg rumit die rujuk kerajaan jgk... 😊

4y ago

Ohh alhamdulillah.. okok baik2 tq.. risau je kalau2 kene doc laki plk😥

mana2 pun bole Kalo berduit swasta