checkup klinik swasta bersalin hsptl gov

Hye ibu2 ...boleh share tak..pengalaman cekUp kta swasta bersalin kt hsptl gov...xda mslh ker?

4 Balas

Boleh. Hosp Gov mmg terima jugak walaupun takde buku pink tapi kena ada record checkup dari clinic swasta yg lengkap. Kalau nak late booking buku pink sekarang pun boleh saje2 kalau nak. Mcm saya, checkup private tapi buat buku pink 28 minggu. Doctor sendiri ckp takpayah pun boleh asalkan ada complete record

sya 3 ank checkup kat swasta bsalin kat gov ok je..lepas bsalin nurse kk dtg rumah 10 hari mula2 pelik jugak mcm mana nurse kk boleh dtg..rupanya dia ckp hospital yg inform kk berdekatan utk check ibu ngan baby walaupun kita tak checkup kat kk nurse akan dtg umah..tu kat tempat sya lah kat lain tak pasti plak

saya pon buka buku di swasta...atas masalah masa...alhamdulillah hrini dh admit ward spital gov...utk czer esok... xde masalah...asalkan detail dri swasta tu cukup lengkap utk ibu dan kandungan...

4y ago

terima kasih...aminnn inshaAllah sis....

boleh jee.sblm ni chekup dekat swasta..masuk 34week minta surat untuk bersalin dekat gov..ok jee..rabu ni dh nk warded sbb khamis ni czer