Buku klinik swasta

Assalamualaikum.. Ad x ibu2 yg kt sini bukak buku klinik swasta sampai la nk bersalin checkk up swasta.. Tp bersalin kt hospital kerajaan.. Brp kali check up tiap2 bulan klau swasta,?

7 Balas

Sme je checkup swasta ke gov, dr awal kehamilan smpai 29w sebulan skli klu xde pape mslh, start 30w ke atas jd 2minggu skli.. klu ad mslh doc akan refer awk ke hospital yg awk nk beranak terus..

mcm saya 1st trimester 2minggu sekali sebab alahan teruk & hormon tiroid tinggi..masuk 4 bulan checkup sebulan sekali..masuk 7 bulan 2minggu sekali..bila masuk 9 bulan jd seminggu sekali..

cek kat swasta sama je. sebulan sekali. pastu nanti bila dh dekat tu jadi 2 minggu sekali. last month jadi seminggu sekali cek. rasanya lebih kurang sama je ngn kerajaan.. kan?

sy cek hospital pantai…cek mcm biasa…sbulan sekli…cuma bila dah masuk 37 w sy minta cek seminggu sekali …

Mcm sy…sebulan sekali sbb baby xde apa2 masalah tu pon check bulan2 hospital akan chekup and scan baby je

rasanya lebih kurang dgn kerajaan

tk pasti takde pglmn