Kos bersalin hospital swasta.

Saya jumpa post ni ni ig. Terkejut juga kos bersalin hospital swasta Rm10, 000. Ibu2 yang bersalin hospital swasta, jom share kos bersalin korang dan nama hospital tu 😊#bantusharing #mommybuntu

Kos bersalin hospital swasta.
29 Balas

assalamualaikum sye nak cerita sikit sye warga asing mase bersalin bln 1 lpas,sye bersalin kt hospital swasta KBMC Kelantan 1 hari dengan 1 kali menginap 4,100 ringgit harga asal 3,200 tetapi sye masuk ubat dh pecah ketuban tapi tak ada contraction,lpas tu baby kena jangkitan kuman duk lgi hospital 2 hari 3,000 semua 7,000 ribu klo harga opret booking 8,000 klo tak booking 9,000 ribu sye kna hutang 3,000 sbb sye ade 4, 000 je mse tu dan suami nak makan hari ini kna kerja hari ini dan pinjam langsung 😭 sedih rasanya bulan lpas tu Alhamdulillah rezeki anak orang kasih baju baby dan barang dapur Terima kasih untuk si pemberi

Benda mcm nie kena bawa berbincang yer. Dengan keadaan ekonomi sekrg, bersalin di gomen hospital pun dah selesa. Nak bersalin swasta boleh je kalau duit memang dah menabung dari awal. like kes mcm nie normally Czer plus cost baby n barang2 lain. Mommy kena discuss dengan hubby financial ckup atau tak. Jangan bebankan suami, kena bertolak ansur jugak. Lepas bersalin byk juga duit nak guna utk baby n diri sendiri. So tepuk dada dan tanya hati.

read some of the replies & some of you here is just being jealous. there’s always a reason why the mother nak deliver dekat swasta. none of someone’s story are suddenly become yours. mother yang nak deliver dekat swasta, let her be. you don’t have to tambah dosa kering bercakap macam macam tentang other mother instead of giving other mothers some support.

Saya dari zaman bujang lg mmg ada pasang angan2 nak bersalin kat private hospital. So saya sendiri menabung utk bersalin. Tapi bila dah pregnant, kandungan saya ada sikit komplikasi. Family saya dan suami sarankan utk bersalin je kat hospital kerajaan sbb sana lebih byk pakar. Klu nak selesa boleh je amik first class atau skim fpp kat hospital kerajaan. Duit yg lebih tu boleh buat belanja masa depan anak.

10k tu slalu nye czer kn..tp agak2 la..lau laki mampu xpe la branak l mahal mn3 pn..lau smpai kne pakse kje siang mlm sbb demand tggi cmtu mmg xde simpti kat laki sndri kot..i have friend yg cmni..kesian lki dia kje cm bangla kat site dh keje nonstop x cuti lgsung smpai bini nye branak sbb nk ckup kn duet nk brnak swasta ngn czer nye..so now lai nye ckp ckop la 2 org..xkn lagi dh..haha..kesian..

Gila wife dia🤦🏻‍♀️ikut la kemampuan🤦🏻‍♀️Alhamdulillah sy anak 1st beranak dkt govt RM100.00+ jer..2nd private dlm RM1,600.00...yg ke 3 RM9,000.00 yg ke 4 akan ke private juga tp x taw la berapa nanti.....kosnya ikut peralatan apa yg dpakai dr admit tu sampai kt keluar hospital.....apa2 pun ikut kemampuan ya, jgn kecam kite..kt company husband cover🙋🏻‍♀️

3y ago

kalau branak kat kpj kuching brpa ye

Pada saya 10k tu memang kena standby untuk segala kemungkinan & komplikasi. Macam saya anak first 2018 dulu kena 9k juga sebab try normal tak lepas & kena emergency ceaser. So hospital claim semua yang diguna di labour ward & ot. Itu nasib baik anak ok takde masalah, kalau tak mungkin lebih lagi😂 Kalau bersalin normal & takde masalah biasanya around 3k je.

bergantung kpd kewangan @ kemampuan suami jgak.mcm sy suami yg sruh brsalin kt swasta so dr segi financial dia yg simpan..sy x kje so xde duit laa.ikut kn sy gomen pun ok..huhu bergantung pasangan msing2.and ye at least ade 10k ke atas utk brsalin kt swasta..sbb kite xthu ape nk jd kn lps tu

kesimpulannya ada duit branak swasta.xde duit pegi gov.jgn smpai brhutang gara2 nk beranak kat swasta.ukur baju bdn sndiri.ada jiran sy dulu konon2 brsalin hosp swasta then x mmpu nk byr.baby dia x bole buat surat branak.byk mslh timbul gara2 x dpt byr.

10k. fuyoo buli simpan ntk buat rmh sndiri sdh.. depends dgn individu klu mampu ok. klu x mampu jgn pksa smpi berhutang.. sy org biasa2.. brnk di hospital kerajaan ja.. paling pun rm 50 keatas. dlu.. thn lalu brnk kos rm 65 hsptl pakar..