Umur anak berjalan

Hye and assalamualaikum ibu2 semua..boleh tak share anak ibu2 start jalan umur berapa? Anak kedua saya dah 1tahun 2bulan ++ tak boleh jalan lagi..tapi kalau pgg tgn dia jalan la..dia boleh berdiri sendiri..risau saya sb anak pertama dulu setahun genap dh boleh jalan. Boleh tak ibu2 share dengan saya.. Terima kasih.

2 Balas

Hai. Waalaikumussalam. Anak saya Alhamdulillah 11m+ dah boleh berjalan. Kalau tanya ibu lain rasanya mereka akan bagi reaksi setiap anak ada perkembangan yang berlainan, Puan. Cuba puan suruh berjalan sendiri dan waktu ini jangan bagi pakai kasut dahulu untuk menguatkan kaki anak. Jika puan terlalu risau puan boleh bertanyakan dengan pediatric ke untuk tahu adakah ia masih normal. Moga dipermudahkan urusan puan dan anak puan dapat berjalan serta sihat 😊

waalaikum salam....saya ank first pempuan 8 bulan start berdiri tak nak bila kite pegang 11 bh ulan dah pandai jalan tp puan lain ank lain perkembangn macam ank saya cepat jalan tp ckap dy lmbt skit 3 th lbh baru boleh bnyak sebut jelas biasa memang macam tu kalau tak jalan dlu ya cakap dlu