Berdiri

Anak dah masuk 1tahun 2bulan.. Tapi masih tak boleh berdiri sendiri.. Kalau berdiri dengan bantu an, laju je.. Pegang dinding , jalan sepanjang dinding laju je.. Nurse kata kalau bulan ni tak boleh berdiri sendiri, kena jumpa doktor.. Kalau berdiri dgn bantuan bakul, try tarik bakul tu boleh je dia berdiri cuma bila xde bantuan dia tak nak berdiri.. Ibu2 ada idea tak nak rangsang dia berdiri sendiri tanpa sebarang bantuan.. Dah macam2 cara nak buat dia berdiri.. Pimpin dia jalan, laju je tapi tu la.. Berdiri sendiri tak nak.. Pening dah ?

2 Balas

bg sy xd pn xnormal umo mcm tu xpndai brdiri kukuh lg tnpe bntuan . sbb tu bkn petnde yg ank xbole brdiri . still bole brdiri . melain kn ad bntuan tok brdiri pn dy xbole brdiri . sis kne rjin2 kn je bwk dy brjln lua rumah tok ransang tapak kaki dy . dy rse daun pasir ke ap yg ad dpn umah tu xd msala . sy dlu ank prtama sy bru je 8bln da pndai melangkah . sy trus tiap ari bg jln don umh setiap ptg . jln kt tar sis . sbb sne xd tamab xd rumput juga . hanye simen dn tar je . dy jtuh jtuh la sbb msih bru nk blaja imbang bdn kn . tpi semakin ari buat mcm tu . dy jtuh je kita bgun kn balik . pimping je xpe . lame2 laju la dy jln sis . ank buah sy pn mcm tu dh 1thn 5bln bru nk pndai imbang bdn .

Anak byk merangkak x? Kalau anak selalu letak dalam walker baik bagi anak banyakkan aktiviti merangkak utk kuatkan otot lutut