Notis 24 jam

Hye assalam maaf nk tnye something yg xde kne mengene dgn pregnancy...klau hantar notis berhenti kerja 24 jam akan dibayar gaji tak?sbb husband sye dh x tahan keje yg skrg slalu gaji dpt x cukup nk cuti pun susah smpai sye dh bersalin pun husband terpaksa cuti emergency diorg mrh ii..bln ii potong epf socso tpi x nmpk byg un...so nak xnk kne berhenti jgk untuk cri keje yg lebih baik memandangkan skrg dh ade baby..klau tak susah la asyik x cukup je duit nk byr bil sewa ape semua lagi smpai kdg ii x mkn duit minyak moto pun xde takkan dh ade baby pun nk kne ikat perut jgk kan? Tpi tula rse ii diorg akn byr tak gaji husband? bln ni die keje 14 hari walaupun skit tpi syg la klau x dpt gaji penat lelah die kerja...klau x dpt hmmm terpaksa la redho dan ikat perut lagi bln ni🙂#seriusnanya #ingintahu

15 Balas

Based on apa awak ckp ni mmg nampak red flag betul company. Company potong epf socso tp tak nampak bayang which dah nampak mmg salah & ambil kesempatan. Patutnya report awal2. Saya takut kalau husband awak resign dorang mmg taknak bayar dah, yelah sedangkan potongan wajib pun dorang tak buat kan. Teruskan report je sis, kalau ada bukti & rajin follow up sekejap je pejabat buruh ambil tindakan.