Due 23/6 belum ada tanda² bersalin

Hye ade tak yg sama due dgn sy ? lg 11 hari je lg hrap tak overdue sebab masih belum ade tanda² . Da nak dekat bersalin ni mcm2 fikir² emosi pun mkin tak mnentu .. dua mggu lepas masa doct kk scan dia tnye ade buat detail scan tak , sy jwb just buat gnder scan je .. tapi jd terfikir knp doct tanya mcm tu .. sbg mommy to be ni risau sgt .. semoga bby sy terlahir sihat sempurna tnpa kkurangan ..

18 Balas

saya pun due sama dgn sis ..just rasa contraction palsu je tu pun bukan setiap hari ..tanda2 nak bersalin pun xde lgi ..haritu scan doc ckp baby saya mcm tinggi sikit ,silap2 boleh tarik smpai 30hb bersalin doc ckp ..harap baby kluar ikut due laa selagi dia x kluar selagi tu duk mikir dia kat dlm mcm mana 😅 semoga dipermudahkan urusan bersalin kita semuaa aminn 🤲🥰

sy ank 3rd due 26/6 alhamdulillah dh selamat brsalin 11/6...sy ad buat butterfly exercise tu kdg2 , tp mlm 9/6 tu ad ckp2 ngn bby xnk kluar lg ke mama & abah nk jmp adk mklum la ank 1st boy😁 ..tup2 pg 10hb kluar tnda 11hb brsalin..ad org kta gentel2 puting pun blh rgsang utk cntraction , bykkan naik trun tgga & jln blh cptkan proses brsalin.

1y ago

sy tiap hari buat exrcise btrfly tu , bercakap dgn bby pun tiap hari pujuk2 dia respon dia tendang² je .. risau je takut overdue

Sy due 21/6 pun sama masih belum ada tanda bersalin😆.. Doct tanya je kot.. selagi dia takda kata ada yg tak kena, in shaa allah takda apa.. kalau nk buat skrg pun mmg tak blh dah.. in shaa allah bbynya sihat sempurna takda yg kurg..

1y ago

skrg ni nak bersama pun tak larat dah .. lg satu suami sy takut sy sakit sbb perut da besar kan .. tkkan la sy nak paksa pulak 😅 sy tertggu² juga cntraction tu tiap hari .. xcited ade , takut pun ade ..

sy due 22.6 tp dah bersalin 24.5 36weeks anak ke 2. bersalin di rumah x sempat ke hospital😅. sy doakan sis dilapangkan segala kesulitan. banyakkan berjalan dan sentiasa positif. jangan terlalu risau. borak2 dengan baby pujuk dia keluar😆

1y ago

sy da pun bersalin masa 14/6 tu sis .. alhamdulillah semua mudah lancar .. bby pun sihat ..

Saya due 22/6 pun masih belum tanda tanda. Harini je byk buat exercise naik turun tangga jalan main gymball and butterfly. Semoga urusan kita semua dipermudahkan

Sy due 22/6. Tp dh kena serah diri smlm. Air ketuban dan kurang. Xsedar bila keluarnya.. kejap lgi kena induce ubt . Minta2 Semoga semuanya dipermudahkan🤲🏻

sama lah due kita...sy pn X sempat nk buat detail scan. kdg2 bnyk juga fikir yg bukan2 LGI nk dekat bersalin ni. InshaAllah xde apa2 doa dan fikir yg baik2 Jew skrg ni

1y ago

hrap urusan persalinan kita dpermudahkan amin .. inshaallah smua baik² .. bby sy ni aktif lg dlm perut ni cuma malam je kdang mngeras

Sy due 21/6 blm ade tanda apa2 lgi ni 😂 dcter ckp sbb ank prtma agak liat sikit nk kluar , tp xpe sbb bby shat mak dia pun xde msalah apa2 huhuhu

1y ago

Kn mcm selesa btul kt dlm tu die hahah xpelah asalkn shat , aminn...

Saya due 25/6 pun belum ada tanda. Berat makin naik adalah🫠🫠🫠 semoga kita semua dimudahkan urusan bersalin 🤲🏻

saya 18.6 pun belum ade tanda, lagi.. cuma contraction biasa je yg lain belum ade lagi mengah jugak ni MLM tido tk selesa🥴

1y ago

ye sis sama la mmg tak selesa skrg ni bila nak tidur malam .. nk jalan pun tak larat dah