scan tp tk nampak lg baby

Hye.. ade sesiapa yg mcm sy?.. scan tp baby tk nampak sangat.. sy cuma risau je. Tp doktor pesan selagi tak turun darah.. masih ada harapan.. mungkin masih baru.. #firstbaby

scan tp tk nampak lg baby
29 Balas

Samalah sy td(4/4/2020) wak. Huhuhuh sedih hati. Doc kata xnmpk pape. Padahal baru je aritu 1st scan (30/03/2020) ada baby. Tp kecik la. Mmg susah nk ukur. Sbb kecik sgt. Tp alhamdulillah. Doc kata masa tuh mmg ada baby. Baru 5week. Tp kalau nk ikut kitaran haid. Dah 6w3d dah masa tuh. Tunggu isnin nih mcm mana. Sbb td doc amik Darah. Utk check beta hsg.

Sama dengan saya. Scan kosong. Takde kantung takde baby. Dr cakap mungkin baru lagi, so dia kata dalam 2 minggu macam tu datang balik. Tapi saya ambik keputusan biar lama sikit baru scan. Insya'allah ada tu. Doa baik². Semoga baby awak sihat.

4y ago

Saya check upt sehari sebelum period

Sy scan 6w 4d xnmpk lg cuma kantung jer yg ada kat situ... Lepas tu g kk 7w pon still nmpak kntung bby xnmpk lg... Tp kena repeat lg 2 w.. 4w masih tersgt baru sis.. 4w lg sis repeat eh..

Awal lg awak.. sabar syg, kalau ada rezeki baby tu.. Insyallah allah akan mudahkan perjalanan dia. Meanwhile bykkn doa doa. Tawakkal yg baby tu sihat. Jgn lupa jaga pemakanan u ok? 😀

sy first check kt klinik 9wk.. mse tu dh ad heart beat, dh npk pergerakkn baby n dgr degup jantung🥰 now dh 11wk. xpe ambik msa ye.. tgu 10wk try scan balik. In shaa Allah awk npk baby awk🌹

5y ago

Hehehe..yela kn.sy alahn jgk

klu mcm dapat tau pregnant, tade apa apa pendarahan yang teruk and sakit, tunggu 10weeks pun boleh sis utk scan, mostly dah nampak janin dan heartbeat

Sama la... ni masa ni klu ikut period dah 8 minggu... bila scan baru 6 minggu... lom nampak apa2... 🤭 in sa Allah ada tu & bby sihat...

4y ago

tu ade bulat hitam tu sihat2 ye sis

4m4d kan? Baru lagi tu. Saya 5w++ pun tak nampak lagi. Awak jaga diri bebaik yer. Jangan angkat berat. Jangan lasak sangat.

Saya 10week nmpak kantung je .. baby tkde lg .. doc ad tnye ad trun drh tk,sy mmg tkde trun drh ..so baby y kecik lagi

Awk da nmpk jgk..sy mlm.nie scn..risau sgt sbb hari tu turun darah sikit..then doc bg mln obt kuat rahim 5 days..

5y ago

Alhmdulillah..sy baru scan td...syukur,bby sy sihat..cuma kecil..