GBS atau keputihan

Hy nak Tanya yang ada masalah GBS. Keputihan jenis berketul ke atau cair sgt yang sampai sangkut GBS tu. Ada tak keputihan yang jenis mcm tisu hancur tuh. Berketul. Dah hujung hujung trimester ni Bru muncul keputihannya .

2 Balas

Nak tahu GBS atau tak kena buat HVS sis. Kalau keputihan awak banyak, gatal, berbau, bertukar warna, bertukar tekstur, inform doktor. Asalkan ada salah satu simptom ni, inform doktor ya. Pengalaman saya, first pregnancy GBS+. Keputihan saya banyak dan rasa sakit kat bawah tu. Mengadu kat gynae then gynae buat HVS, result nya GBS+

vaginal swab je ley tahu ad gbs ke tak ...sy dua kli pregnant gbs positif ...kputihan byk tpi tkde bau, tkde gatal, tkde ketul ...cuma kputihan biasa jee ...