Keputihan berketul

Hi mummy’s, saya pregnant 22weeks lepastu ada keputihan yang jenis warna putih pastu berketul cmtu? Kenapa yaa ? Takde la banyak tapi dia keluar berketul mcm cheese tu . Masa sy kencing pun ada keluar keputihan berketul cmtu? #firstmom #ingintahu #firstmom #pleasehelp

4 Balas

saya gbs + . dpt detect seawal 10weeks waktu buka buku sbb keputihan berketul melampau. dr buat swab. dr bg ubat insert vaginal. lepastu dh tkda sampai skrg sy dh trim ke 3 , datang semula keputihan bereketul mcm cheese tu. dr masukkn ubt lg. awk better g check ya.

Hi Puan, kalau white discharge macam cecair susu normal semasa hamil tapi kalau berketul ketul tu not normal more likely yeast infection. Tolong pergi ke klinik terdekat untuk confirmkan kalau boleh jumpa gyne private.

Most probably infection. Jumpa dr cepat ya sis. Pergi private lah cepat sikit. Tunggu kk lambat sgt untuk next check up kan. Take care

1y ago

Haaa kalau macam tu lagi bagus. Pergi la dear. Infection bahaya tau untuk baby. Cepat2 pergi check tau baru akan rasa tenang sikit

mungkin lendir keputihan. .

1y ago

Kalau ada no kk boleh terus call gtaw diorg, saya apa2 terus call jaa atau walkin terus sebb nk tunggu next appoiment lmbt