URIN TEST +ve

Hy mums , ade x yg macam sy . Test urin mase buka buku +ve blood . Sy terkejut dan ghisau bile tahu . Masa sy k*nc*ng , xde pun dlm botol tu . Tapi bile masuk lab test +ve blood . Kenapa ye ? Misi kata risau jangkitan kuman tapi syxde rasa sakit atau apa pun klau buang air . Mums tahu cara nak atasi ? Esok repeat urin kli ketiga . Hati resah .

2 Balas

sis sy masa 7weeks macam tu jugak.. sy kena test urine sebab cirit birit.. dr takut air tak cukup dlm bdn. sy pun sama tak ada rasa sakit apa jgk.. tapi resultnya positive blood tu.. kk buat appointment seminggu lepas tu test urine lagi. tapi tak ada apa pun. doktor kata kalau awal pregnancy tu normal je. dun wurryy

7mo ago

Tq mummy , alhamdulillah kali 3 repeat , -ve blood . Dah clear . Mungkin kurg air masak . Jadi saya air masak seharian sebelum repeat urin 😌

urine positive blood ke protein? maksud takde dalam botol masa kencing tu warna normal ke apa? tak faham

7mo ago

Positif blood . Tapi xde blood pun pada mata kasar . Colour normal. Pape pun , alhamdulillah . Dah -ve blood . Result da cantek after amal air kosong .