+ve pregnant ke tak?

Hai semua saya nak tanya saya ni masih menyusu badan baby 11 bulan..tali saya rasa tak sihat badan 2-3 hari ni..saya try buat test mula2 first test -ve..then beberapa minit kemudian saya guna test kit lain -ve jugak..tapi masa nk buang test kit kedua tu saya tertengok yg test kit pertama tadi yg awl2 -ve tiba2 mcm +ve..ke saya yg silap..then saya try test lagi mlm dan esok paginya still -ve..adakah test mula2 saya tak valid..ataupun mmg betul saya pregnant..boleh share tak klau mommies pernah ada pengalaman ni?

6 Balas

Bacaan klau dh lebih 10min xvalid klau xsilap.. ambil bacaan bbrpe saat lpstu, klau -ve xde samar2..-ve la tu

kalau dah lepas beberapa minit yg recommended tulis kat test kit baru +ve, kira invalid, evap line.

Test kit lepas mase yg di recommed akan jd invalid jd bacaan xsahih. Most prob evaporation line.

Bacaan yg lebih dri yg dicdgnkan dkt test kit tu dah xvalid..lebih dri 15mnit da dikira xvalid.

kalau lebih 10minit takvalid

Evap line tu