Period delay

Saya delay period hari ni dah 17 hari dah, tapi bila check upt result -ve, period saya regular tak pernah delay.. kalau delay pun 1 2 hari lepas tu akan period, tp bulan 10 yg lepas saya dah lewat period .. ikutkan saya period 24hb tu, then 27hb ada spoting blood yg macam akhir period tu .. saya cuba test upt 29 hb & 30hb result -ve .. then pagi tadi pun saya test -ve .. saya tak pernah kena macam tu .. n saya selalu rasa macam cramp area ari ari n ada rasa loya mual, n mudah rasa lapar .. saya tak tahu kenapa. Boleh bagi saya advise tentang ni .. tq semua 🥰 #hoppingforchild

Period delay
7 Balas

Saya pulak jenis period regular. Jarang lah lewat lebih dari seminggu. Tapi last month saya period delay dekat 2 minggu. Kdg2 ada rasa mual2 tapi check upt negative. Ingatkan kalau tak period juga dalam masa 3 minggu delay tu nak gi check klinik terus. Tiba2 period pulak. So total delay saya dalam 14 hari. Kalau sis tak period juga dalam masa terdekat, try check klinik.

8mo ago

saya ingat nak tunggu next period ja 20hb .. mana tahu kan tiba-tiba period .. kalau tak period juga baru jumpa doktor.. lately ni bercampur rasa, rasa nak demam, mual pening, cepat lapar, moody .. saya tak pernah macam ni ..

saya pun penah kena macam pn jugak. tetiba tak period padahal dari remaja memang tak pernah skip n on time kadang delay 1 2 hari. check upt -ve. next month period macam biasa 😅 saya pikir hormon jee.

8mo ago

kalau macam tu saya tunggu next period dulu .. hopefully semua baik-baik jela .. period okay if pregnant Alhamdulillah .. terima kasih .. 🥰

Period regular boleh terus wat ultrsound je sis. Try sis kira if pregnant dah brp week. Saya pun period regular, sehari 2 lewat upt terang dah. Scan 6w pun dah nampak kantung

8mo ago

haaaa faham faham .. saya tunggu dulu next period macam mana .. kalau masih sama keadaan saya .. saya check doc macam yg sis sarankan .. terima kasih banyak 🥰

Baik jumpa doktor. Kadang hormon tak dapat detect. Kadang sbb pemakanan dan gaya hidup kadang sebab penyakit (minta dijauhkan) Doktor buat pemeriksaan dulu ya

8mo ago

sama

jumpa doktor. dia akan buat pemeriksaan. banyak sebab boleh buatkan period delay selain pregnancy.

7mo ago

in syaa Allah .. terima kasih 🥰moga yang baik-baik juga utk awal sis

Klau buat opk mesti tau knpa period lewat. Jgn bergantung pda apps.

7mo ago

opk saya belum pernah lagi test .. tak apa .. saya tunggu next period .. terima kasih 🥰

peg klinik trus la sis.. harap nothg serius..

7mo ago

saya tunggu next period dulu .. tak lama dah .. kalau masih tak period juga .. saya pergi jumpa doc 🥰