still shock

Hy mommies sy baru tahu y sy pregnant dn usia kndungn sdh 7 bln.. Apa y blh sy buat utk bby sntiasa sht, mknan y digalakkan, aktvt y dgalakkan, procedure buku pink.. Sy dduk jauh dr both fmily n skrg hsbnd sdg operasi..

23 Balas

Ni macam kes Saya juga sis, Saya jenis period yg sebulan datang sebulan Tak lps tu normal balik datang...ssh nak agak sgt.saya dapat tahu diri pregnant pun masa tu dh masuk 4bln lebih ...nasib nurse Tak marah masa buat buku merah tu sbb Ni anak ptma.

Mcm kes saya juga ni...saya mmg x teratur haid...anak pertama...6bln tak dtg bulan ni...tiba2 mengandung pula....mmg risau juga sbb lama tak dtg bln kan....alhamdullah reziki allah...cek p swasta...trus nampak baby sudah...4bln 2minggu

Sis.. Mmg xde rasa perubahan pada badan ye? Perut xmembesar ke? Period dtg mcm biasa ke sis? Kandungan dah besar tu.. Amalkan minum susu kambing.. Mkn byk mkn berkhasiat ye.. Boleh minum air kelapa.. Kalsium kene cukup..

5y ago

Apapun jaga diri ye sis... Semoga dipermudahkan semuanya..

Kelakar la sis ni. Mcm mana x leh prasan. Bukan x caya. Saya percaya sbb ada kes kat tempat saya ni mcm ni. 7 bulan jugak. Siap masuk bola jaring. Apepon Semoga dipermudahkan urusan, baby dan mak sihat. 😘🤗

https://7news.com.au/sunrise/on-the-show/young-melbourne-model-has-surprise-baby-on-bathroom-floor-c-553882 News ni pun baru keluar. X mungkin org nak tipu bab ni. Sis2 dlm grp ni harap jadi supportive.

ada juga kwan saya tiba2 sakit perut teruk..suaminya antar ke spital...rupanya dia sakit nk bersalin...sedih juga...dia dah kwin 10 tahun..blom ada,ank...lpas bersalin...ank meninggal....😭

5y ago

Kenapa jadi mcm tu sedihnyaaa, hmm

Buat yg kata dia menipu. Kalau rajin membaca dan bukan membawang, benda mcm ni memg wujud. Eira syazira, wife si azad tu pun sedar pregnant anak ke3 masa dh 7bulan kot

7 bln baru tahu? serious ? xkn xde pe2 tnde kot . missed period aso one of the pregnancy sign what , xkn x prasan kot

5y ago

Yup.lain orng lain cara.Kalau period tapi pregnant orng ckap bunting pelanduk.

Semoga dipermudahkan .. kna cpat² buat persiapan dan settle mna yg penting dlu terutama buku pink ..

Ada je kes Tak sedar pregnant.siap pergi hiking dgn suami sekali lepas 3 Hari hiking terus bersalin