Petanda Bayi Hisap Ibu Jari Kaki

Huhuhu, macam mitos je ni! Kalau nak adik lagi tapi mak nya tak ready pun tak boleh jugak, betul tak? Hehehehe

Petanda Bayi Hisap Ibu Jari Kaki
34 Balas

bgi sy betul..sy xthu pom sy pregnant ank ke 2..sbb ank sulung time tu bru 1thun 3bln..duk tngok ank asyik hisap ibu jari kaki jew🤣🤣..tnya ank sulung,nk adk ke apa nie😅..dlm smnggu try check upt..naik double line🤣🤣🤣..lepas tu xdew hisap jari kaki dh🤣..rezeki allah bgi..sy terima☺️🥰

6mo ago

alhamdulillah tahniah ☺

bg saya betul, anak sya yg no 2 ni bru 3 bulan dh hisap ibu jari kaki, rupanya nk dpt adik lgi, abg dia yg sulung tak da hisap ibu jari kaki pun, tgok2 saya dh mengandung bnyak bulan dah bru nk tau kata mengandung, lepas ja tau kata mengandung dia tak hisap ibu jari kaki plak

Mitos lah benda khurafat laju jer nk percaya sama mcm uri ada berapa biji tu boleh tw kita boleh dpt ank berapa. Kdg aku x phm masyarakat melayu ni terlalu taksub dgn benda khurafat sedangkan hari2 beribadah dgn Allah swt tp masih nk percaya benda kuno ni.

6mo ago

bodohnya..tiap2 org ad kepercayaan masing2

mcam kebetulan ja, sbb sy sblum preggy anak 2nd sblum tu anak sulung sy asyik isap ibu jari kaki tak pernah2 isap, pastu skarang tgh preg 7 week

x sure la mitos ke apa sbb sblm saya pregnant kedua ni ank saya mmg suka hisap jari kaki dia. tau2 dpt adek 😅 maybe kebetulan

ank hisap jari kaki tu sbb dia nk blaja sensory..nk th merasa kaki dn tgn..so tu normal utk perkembangan bayi

6mo ago

hehehe...saya suka le cara awak buat lawak...bole masuk maharaja lawak ni..

Mitos. Tp jgn la wey mengandung lg, baby baru nk msuk 5 bulan😭. Letih pun x ilang dh la kita yg ngadap 24 jam

mitos ! . tapi mak saya bila tgok anak saya hisap bising, konon nak dpt adik n tak bagi . 🙄 .

entah la. Tapi ank sya yg kedua suka hisap jari kaki tau tau sya pregnant lagi

Mitos 😆 lepas 4tahun bru pregnant lagi, lamaaaa tggu 😌