Adakah anda mempunyai hubungan baik dengan ibu mertua nada?
Voice your Opinion
Ya
Tidak
Mungkin

2089 respon

21 Balas

entah la..bkn nk bka aib tpi ape sye buat serba xkena kt mata mertua..ska perli dpn ipar duai..bila dpn suami oky je..bila blakang suami mcm nk xnak je brckap..tnya spatah jwb spatah..sblm nikah oky je..lpas nikah enth la..nsib baik x stay skali🥴

3y ago

Allahurabbi.. lebih kurang mcm kes sy.. tp itu dulu masa masih tinggal sama2.. tp bila dah duduk asing (pindah) skali skala aje dtg ziarah..ade nampak keserasian disitu..dan nie kali kedua tinggal sama2 semula (rumah ibu mertua) sbb tgh tggu hari nak bersalin dan berpantang dirumah ibu mertua (anak kedua bakal lahir xlama lg) Alhamdulillah semuanya dah kembali baik..Syukur sgt2.. selalu solat ye sis,mohon doa pada Allah Swt lembutkan hati ibu mertua dan ipar duai semua, mohon Allah bukakan hati diorg utk terima kita seadanya..dan kita sendiri kena berlaku ikhlas dgn diorg .apa saja yg diorg ckp dan buat, sentiasa maafkan dan kalau boleh buat baik sentiasa dgn diorg (kena pandai amik hati diorg) dan belajar jd diri sendiri yg berbaik hati&berbaik sangka xkira mcm mana pun layanan diorg kepada kita..Inshaa'Allah sis akan nampak HIKMAH yg sebenar diatas semua yg berlaku.. sy doakan semoga ibu mertua dan ipar duai sis akan lebih baik dgn akan lebih menyayangi sis lepas nie dan InshaaAllah

tidak. setiap kali balik kg suami jarang sgt laaa nk bcakap.. tpi time pakai brg kemas baru, bru dia tegor "brapa ribu" tu. huhuhuhu. xmcm mak tiri suami, suka bercakap dgn anak menantu

yaa. baik sngt dh mcm kawan2 je tapi sblm sy kawin la rapat ngn mak mertua tu. lps kawin xdpt jmpe sbb becerai dh dgn ayh mertuaa. rinduu tah kemana dy skrggg xdpt contactt apa smua

ibu mertua saya baik je dengan saya cuma ibu saya tak suka dengan ibu mertua saya jadi saya kena la jaga jarak dari ibu mertua untuk senangkan hati ibu saya

Mula2 je ok, lama2 rasa mcm xleh nk skepala bila serumah. Mertua ngn kak ipar jenis kita kena dgr ckp dia je. Mereka je sentiasa betul. Payah..

Syukur diberi mertua yg baik,,, mcm mna kita hormat mama kita, mcm tu la kita hormat mertua kita..sbb tu mama husband kita

Ibu mertua pon ibu kita😘 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

alhamdulillah setakat ni ok je dgn mak mentua

Ya #TAPsupermoms #TAPactiveusers

ibu mertua ibaratkan ibu sendiri