batuk dan kahak

Hte mommies..nak tanya ada tak mana2 mommies kt sini guna cara traditional utk hilangkan batuk n kahak baby?saya rasa mcm nk cuba garlic steaming..ada sapa2 pernah cuba?

2 Balas

Sy suka cuba petua org India. Ambil sirih, bersihkan dan layur atas api. Suam² yg sesuai dgn kulit bayi, sis sapukan balm (apa² pon boleh) dekat dada bayi dan tekàpkan sirih . Balut biar semalaman. Buat dpn belakang dada. Esok tu nanti semua keluar sama ada najis atau hingus atau muntah