batuk dan kahak

Hte mommies..nak tanya ada tak mana2 mommies kt sini guna cara traditional utk hilangkan batuk n kahak baby?saya rasa mcm nk cuba garlic steaming..ada sapa2 pernah cuba?

2 Balas

Sy suka cuba petua org India. Ambil sirih, bersihkan dan layur atas api. Suam² yg sesuai dgn kulit bayi, sis sapukan balm (apa² pon boleh) dekat dada bayi dan tekàpkan sirih . Balut biar semalaman. Buat dpn belakang dada. Esok tu nanti semua keluar sama ada najis atau hingus atau muntah

Sy pernah cuba. Okay juga. Boleh baca artikel ni untuk lebih info dan tips hilangkan kahak baby. https://my.theasianparent.com/cara-hilangkan-kahak-bayi?utm_source=article-top&utm_medium=copy&utm_campaign=article-share