morningsickness

how to reduce morningsickness in a first trimester

6 Balas

get vit B shot.. mmg best sbb dlm seminggu dua tu hilang mual. tapi mmg sakit la injection tu.. i think the most painful shot i ever got tp demi buang morning sickness walau skjp je i sgup 🤭 sbb sakit lgi bila always kna g toilet muntah. satu bdn lmah

Saya makan tembikai merah je . Tapi jgn makan bnyk dlm sehari tu . Alhamdulillah skrg dah 22 weeks🤗

5y ago

Tapi ikut penerimaan badan awk tau . Mcm sy oke je tapi kalau badan orang lain sy tak tau la . Awk cuba laa

I eat & drink in small portion but frequetly to avoid from vomit & it works for me 😊

eat golden kismis,dan makan portion sedikit elakkan mkn bergoreng dan pedas. mkn badam.

saya dulu makan anggur hijau yg masam tu utk hilangkn mual

terima kasih suggest sis