Pregnant again after misscarriage??

How Long Take Time After Misscarriage And Pregnant Again ?? Sorry my english very poor?

16 Balas

i had a miscarriage last year 6july 2018 at 6weeks pregnant.it was my first pregnancy.i bleed after that from 6july till 15 july and had my "first" period on 8august till 13august.had sex on 14august😅 and on 18august(omg! sorry for the details🤣) and i got pregnant again and now im 26weeks with a healthy baby.according to the app flo it counts my pregnancy starts on 14august.we decide to have sex right after my period because im supposed not be fertile but i guess u are more fertile after a miscarriage. everyone is different. but if u get pregnant too soon after a miscarriage u might get a good lecture from ur nurse and doctor for the first few weeks. i hope this helps.

selalu nya, lepas keguguran, ibu dinasihatkan tuk rehat n jg pemakanan selama 2 ke 3 bulan. tp ade sesetgh ibu yg rahim nya kuat dan subur ms bersama suami, sebulan lepas gugur dah ade yg lekat.. ikut umur kandungan yg lampau. kalau da besar sikit, disarankan rehat lama lg tuk elak kguguran berturut2. kalau masih awal, xde isu sgt. cuma kene rehat jer. hehehe

5y ago

u r welcome dear..

bulan 1 gugur.. bulan 11 bru lekat balik dlm 10bulan jugak la ambik msa tp pjj gn suami 3bulan .. so 7bulan jela rahim ready balik nk ad baby lgpun sebelum kawin mmg dh set nk bedua je dlu setaun.. tepat2 anniversary setaun bru Allah bg.. skrg dh 2bulan lebih preg.. mudahan betahan smpai besalin☺

sy first gugur 2 bulan lps tu da lekat, selamat melahirkn. lepas ank sy yg sihat skrg umur 4y sy pregnant balik leps tu gugur lgi wktu 18w pregnancy. gugur 2017, now bru pregnant semula baru 10w now. my 4th pregnancy. harap kali ni baby sihat dan selamat. kakak die pun da msuk 5y tahun ni.

5y ago

ok sis.. thankyou for sharing. congrats👍🏻

4 bln baru pregnant lain.. keguguran tahun lepas 4/8/2019 Lepastu pregnant balik awal bulan 1 tahun ni 2020..Alhamdulillah ni dah bersalin.. Baby pun dah 2bulan setengah..

macam saya lepas gugur anak pertama saya ttc dan mengandung anak kedua selepas 6 bulan. Saya pantang 2 bulan lepas gugur. Ikut rezeki masing2.

first sy ggur bln 1.pastu ggur.. slpas 2 bln hamil semula.. cme berthn 3bln sja.ggur.. skg slpas 5 bln sy hamil lg dh 6minggu..

Dec ggur ,1-2 no period ,3 period no luck ,4 period & preggy till now, almost 31w ,alhmdulillah🥰

bgantung pd rezeki..ada cepat,ada lambat lekat balik..moga2 sis cepat pregnant balik ye..🤗

1bln..sy ggur bln 10 time arwah ibu sy xde.. Alhmdulillah bln 12 sy ngndung.. Now dh 7mggu