Kids behavior

Hi all how you guys manage to your kids behavoir ? I mean my kids around 1-2 years always not listen to what i said.

3 Balas

the key is ✨ patience ✨ that's a reason why people say "terrible two". anak aktif/anak ceria/anak sentiasa bertanya ni ialah anak yg sihat & ada akal yg cerdas. normal je sbb mereka baru dpt "kaki" & akal tgh berkembang. semua ibu bapa alami benda ni. fasa ni akan berlalu jua. sabar sikit ye.

dulu saya stres sgt2, then saya terjumpa posting kat fb katanya kita kena belajar menerima perangai anak2. usia 1-2tahun mmg agak mencabar, kadang burn out juga . apapun kalau xdengar, ambik dia bawak g main tmpt lain

just be patience..