sihat ker x..??

Hola...mom,to be...n mumies ii smua... Pa khbr kita...ana harap kita sihat ii smua tau... Bgi yg mnunggu due date tu..moga d permudah kan...aminn...ana nak tnya nie...klu bby bru msuk 11 weeks..,berat ibu..naik-turun2..,tu mcm mne...contoh..berat ana sblum pregnant nie...49 kg.. Smenjak ada bby..brapa kli p check...berat badan asyik, 50-51 kg ja...mcm klu mggu nie p check,berat 50kg...mggu dpn check 51kg..mggu dpn lagi..check 50kg...wajar kah begitu..??? ..mohon bgi penjelasan..boleh..☺️☺️

1 Balas

Hi Ana. Boleh jadi juga begitu tapi kalau begitu Ana kena amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang ya. Pastikan ada pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari. Makan buah pon boleh naik kan berat badan😉