Gerammmmmmmm

Hmm saya terkilan betul dengan makcik belah suami. Tadi ada makan2, then si suami ada main dengan ayam serama nak bagi anak2 buah pegang. Tengah2 sedara ramai tu dia boleh jerit cakap "jaga! Bini engko tu mengandung, jangan buat main dengan binatang, dah lah susah nak lekat!". Memang nada dia tu aish buat geram je rasa. Padahal suami saya bukan dok pulas leher ayam tu, dia belai & bagi anak buah pegang je pun. Dia memang semacam sikit dengan saya sebab saya ni freehair. Banyak kali tempelek nya saya ni pasal freehair lah, bertudung lah. Sampai ada satu masa tu, tengah kami seronok2 bersembang pasal benda lain. Tuptup dia keluarkan ayat "tak pakai tudung pun dosa, masuk api neraka, jadi dayus nanti suami". Allahu cukup geram mummy2 semuaa. Saya geram sebab saya respect dia as a orang tua & orang yang warak dengan agama. Tapi mulut nya, saya sendiri takut.

5 Balas

Uhm, tak sepatutnya dikata begitu. Cara mengajak tu tak kena sikit. Cuma itulah sis.. Kalau sis rasa sayang suami sis, sis cubalah ubah pelan².. Jagakan untuk suami sis. InshaAllah, semua orang pun sayang.. Tentang mulut makcik suami tu janganlah sis simpan dalam hati.. Tak baik untuk kandungan kalau emosi sis tak stabil. Chill ja ya.. Apa yang penting sekarang. Sis cubalah usaha pelan² ubah sikit penampilan.. InshaAllah, sis bahagia. Suami sis lagilah terasa bahagianya. Semoga Allah permudahkan perjalanan kehamilan sis ya.. Yang penting sekarang sis jangan makan benda benda merapu.. Amik real food.. Banyakkan exercise, penat berhenti..

sy pun freehair dulu.. lepas kawen pakai tudung.. sbb kesian suami dayus xboleh masuk syurga.. sy xde bapak.. so bab bapak tu sy xkisah sgt.. sy pun xsuka makcik2 acah alim tp mulut puaka ni.. sy dulu pun selalu kena tepek.. sesat lah apa lah.. dorang lupa.. merasakan diri baik pun dosa besar.. nak tegur.. tegur leklok.. makcik tu sok lusa kena strok, senget mulut tahu lah.. mcm sorang makcik sy ni.. hmmmm..

Klu sy mungkin dh balas balik "itu lah perasan diri terpaling baik dan nk pandang rendah kt org pun berdosa jugak, igt makcik mmg confirm syurga paling tinggi ke tu" dah tu sentuh binatang je nanti susah nk mengandung belajar dr quran surah mana pulak entah.

ckp sja..doa yg baik2 sja mak cik..klau asyik sindir org, x senang jgak hidup🤭 ni smua rezeki Tuhan, mcik yg dh dpt ank ptut bersyukur lh bkn perli org lain...

Balas je “Makcik tak tau ke ramai perempuan masuk neraka sebab mulut?”