Edd bulan April/24

hii,ada yangg due bulan 4 ke? yang due dekat2 time raya ada tak?🤣saya 12/04 masih pening nak beli ke tak baju raya hahaha. bila cakap dkt husband,dia tanyaa balikk "ada nak sempat pakai baju raya tuu" 😅🤣 saya excited nak rayaa tapi excited jugak nak bersalin nanti

28 Balas

if raya lepas bersalin baju raya cari saiz kecik skit la nanti kang tak best plk pakai baju besar.. tp pakai je baju raya utk kita bkn utk org, niat dpt pahala sunat berbaju baru. mcm saya dulu bersalin sblm raya haji, family gi tengok lembu korban sy gi hospital . nak gi ambil anak dah discharged hospital saya pakai baju rayaa🤭 tp tu saya, mak saya ok je saya pakai apa gi mana2 pun, kak ipar bersalin time raya puasa, mak dia tak bagi berlawa, kena pakai kain batik tudung sarung, keluar rumah pun takleh.

saya 5.4.2024 . anak no 1 & 2 mmg lahir awal seminggu. kali ni ritu sangkut gdm pulak. nurse dh ckp x boleh lebh due. x prepare barang baby lagi. masih mencari baju raya untuk family. sbb setiap tahun isteri lah yang tentukan tema yg pg cari baju raya sana sini.. tahun ni jd buntu pulak mana satu nak buat.. 😂 yg penting suami anak2 kene raya mak xpe. pagi raya pakai sekejap baju raya tgkap gmbr pastu tukar la uniform pantang balik.

edd 1 April... memang tak raya 🤣 pantang la sorang2 .. suami pon time raya dh abis cuti dah rasanya .. raya nnti mengunyah apa yg ada depan mata jela sambil dengar riuh2 jiran n sedara mara beraya 🤣🤣 tapi tkpela 2nd anniversary bertiga 🤭 🥰ni pon dok teringat raya rasa nak makan kerepek plak dah

Saya due 8/4 husband cakap tkde baju baju raya pakai je thun lepas sbb pakai pun skli je thun lepas tu,duit lebih baik spend untk lps brsalin lagi baik dia cakap🤣duit urut,duit lauk berpantang and spare2 untk emergancy,raya dduk rmh je kalau nak jalan pun saya tk larat sgt nk jalan jauh jauh 🤣

sy due 14/4. takde plan shopping raya sbb hujung 2023 tu nasib kenduri adik kawin jadi kami sekeluarga recycle je baju yg beli utk majlis tu buat raya. mommy2 mcm sy ni mmg pening nak bersalin bln 4 sbb bln 3 tu anak nak start sekolah , huhu moga dipermudahkan urusan kita semua

Sy edd 11/4 sy beli je baju raya yg style dress hahaha bersalin awal atau lambat still boleh pakai untuk ambik gambar je. Lepas amik gambar sambung la berkain batik 🤣 at least tak murung tgok org lain bergambar & beraya. Kene happy2 je

Sy pulak due 10/4 which is 1 Syawal 😂 Sy standby je baju cantik baby dan mummy ikut tema raya satu, sbb biasanya boleh jd awal daripada edd kita bersalin. Plus sy gdm on dc juga itu yg prepare juga baju raya 🥰

9mo ago

Semalam latest check up, alhamdulillah baby growth within chart. Berat dah 1.1kg 😄

Sy due 05/04 ..ahaha barang BBY dh ready..baju raya pun dah ready tahun LPs LGI . haha..terfikir MCM mana aku nak pakai baju kurung raya Ng BBY LGI hihi.. excited sngt

Saya due 11.4 tp mngkn kene awal 2 minggu sebab gdm.. Saya pn konfius nk beli baju raya ke x sbb takot x muat 🤣

edd 30/4 tapi risau jugak .. bnyk buat kerja takut terkeluar awal mcm anak 2nd ..37minggu .. so pakai baju lama jer

9mo ago

alamak saya first pregnancy and mmg active. naik turun tangga at least 10 kali sehari, buat keje rumah, shopping, jalan laju2. boleh jadi kluar awal ke