popo

Hii . Sya punya jahitan beranak tu terkoyakk n sya xnk pergi jahit apa ptot sya buat klu nk dia cantum sndri yee . Any suggest?

18 Balas

Em bsr tak koyaknya yg taknak jahit tu? Kalau tak nak jahit blh cantum cNtik balik ke? Maaf kalau kata ni menyinggung sis. Nak tanya Nanti kalau tak ok pada masa akan datang, effect husband cri lain tak? Bukan apa nanti jika terjadi macam tu sis jangan nangis pula nyesal tak sudah ya yg tula nak kena jaga betul betul sebenarnya biasa orang tua2 kata la. doa saya utk sis moga cepat sembuh ya.amin Maaf jika tersinggung dengan kata2 saya✌

4y ago

Betul ape y sis ni ckp.. Sy setuju..

Masa sy bersalin hari tu..benang sy regang & kawasan jahitan tu bengkak..jadi nurse suh sy basuh gune air suam dgn garam..lepastu sy ade sapu solcoseryl jelly xsilap name die..bcantum ok je tapi take time sikit..tapi kalau teruk better tnjuk kt nurse yg dtg melawat kt rumah tu..

Tnye kk sama ada kena jahit atau tak . Kalau dia cakap koyak sikit je tkperlu jahit cumanya kena jaga la . Jangan jalan besar² . And sapu manjakani dekat tempat jahitan . Saya pun pernah koyak sikit. Alhamdulillah cantik dah cantum sis.

One more thing, masa berak jangan teran. Kalau ada ubat cairkan najis lagi bagus sis. Saya dari awal sampai habis pantang makan ubat cair najis. Senang je berak hihi

Tak semestinya koyak , akn dijahit sis.. Ikut size koyak jahitan tu.. Klu besar sgt bru jahit.. Klu tak teruk sgt, dia bgi antibiotik je. Spya takde jangkitan..

tips kalau nak berak jangan teran . tunggu rasa nak betul2 nak berak dan biar keluar sekali jalan. sy mula2 takut juga ini pun tips dr kawan .

Baik jumpa doc semula sis.. Adik ipar sy dulu jahitan dia terbuka & kena jangkitan kuman..lagi lambat sembuh jadinya..

Kalau terkoyak kena pegi klinik sbb kalau xcantum elok, luka lmbt sembuh. Nnt kalau kena infection lg bahaya utk puan.

Jhitan sy pn hr tu trbukak semua.. sy sapu gel ni.. mkan pati hruan..dlm smggu tu dh oke.. misi suruh jhit.. tp sy tkot

4y ago

.. msa trbukak tu mmg semua trbukak hbis.. nmpk isi2.. guna je gel ni alhamdulillah elok cntum semua

Kalau taknak jahit..mungkin boleh pakai gam. Beli dekat kedai Mr.DIY 👌