Keguguran. Tapi upt positif

Hii semua. Saya dah sebulan keguguran. Minggu lepas saya kena pergi kk utk check upt. Tapi masih positif. Minggu ni doc suruh dtg lagi utk tgok result darah dan amik upt lagi. Result darah dah turun. Upt masih positif dan terang.. suapa ade pengalaman macam tu ye? Doc pon keliru.. huhu minggu depan kena dtg lagi amik buat upt.

1 Balas

result darah tu dia test apa sis? dah turun tu dari mana? boleh jadi sis pregnant lagi, tapi HCG belum tinggi macam sebelum keguguran dulu, sebab nampak dah turun. atau boleh jadi UPT tu salah detect benda lain sebab tu +ve.

10mo ago

oh. hm doktor ada kata sebab apa tak sis? saya pernah terbaca Dr Maiza share, kadang kalau ada PCOS atau apa2 masalah berkaitan hormon, memang boleh buat UPT false +ve.