Pregnancy and pain

Hii! Nak share! Saya start 31+ haritu lepas bbrpa hari sy mengalami sakit/nyilu sendi mcm tu laa dekat pinggang dan tulang pinggul bahagian sisi kiri, korang pun ada rasa mcm tu? #bantusharing

8 Balas

Normal. Pernah tnye doc dlu, dy ckp sbb kedudukan baby tekan area tulang dkt pinggang or pinggul n utk pedih dkt area perut tu maybe sbb siku or lutut baby dkt situ😊 Nnt bile baby makin besar, n da start rasa n nmpk bonjol dkt permukaan kulit, area yg pedih2 tu mmg akn slalu ada bonjolan mcm kaki/lutut or siku baby. Sy dlu bila sakit nyilu dkt pinggang or tulang pinggul, xde buh minyak or urut, sy just ubah kedudukan baring. Klu sakit area tulang kiri, mengiring ke kanan or klu xjd, sy akn baring trlentang sekejap. Spy baby ubah kedudukan😊

1y ago

betul. sbb sy keja dkt hospital dan mmg normal cuma nak tanya ibu ibu dkt dlm ni dorang klu pernah rs mcm tu 🙋🏻‍♀️

saya pon ada rasa macam tu jugak.. lepas tu ada rasa pedih² kat perut pedih mcm luka.. bila tengok tak ada luka.. rasa risau plak..

1y ago

terima kasih semua sebab bagi pendapat

ada..normal tu sis..saya yng 37minggu3hari ni pon masih lagi terasa..sbb kpla bby dah msuk laluan memng ada rasa mcm tu..

1y ago

kan! first risau nasib baik igt ms belajar dan blh tnya doctor anytime utk confirmkan normal atau tak huehehe

sy ada jugak tp berubah kejap belakang kejap tepi pinggul..

1y ago

ha'ah betul. tak selesa

Klu sy sapu je minyak angin. Gosok2 smpi blh tertido

1y ago

yaaa tu la. tp ta berani la sapu heeeee

mcm i juga..tp i xthu cmner blh jdik nyilu 🥴

1y ago

tu la hee

mayb mmg mcmtu klu pregnant. sye pn mcmtu jgk

1y ago

ha'ah depends

pernah rasa

1y ago

🙋🏻‍♀️