Pregnancy and pain

Hii! Nak share! Saya start 31+ haritu lepas bbrpa hari sy mengalami sakit/nyilu sendi mcm tu laa dekat pinggang dan tulang pinggul bahagian sisi kiri, korang pun ada rasa mcm tu? #bantusharing

8 Balas

Normal. Pernah tnye doc dlu, dy ckp sbb kedudukan baby tekan area tulang dkt pinggang or pinggul n utk pedih dkt area perut tu maybe sbb siku or lutut baby dkt situ😊 Nnt bile baby makin besar, n da start rasa n nmpk bonjol dkt permukaan kulit, area yg pedih2 tu mmg akn slalu ada bonjolan mcm kaki/lutut or siku baby. Sy dlu bila sakit nyilu dkt pinggang or tulang pinggul, xde buh minyak or urut, sy just ubah kedudukan baring. Klu sakit area tulang kiri, mengiring ke kanan or klu xjd, sy akn baring trlentang sekejap. Spy baby ubah kedudukan😊

2y ago

betul. sbb sy keja dkt hospital dan mmg normal cuma nak tanya ibu ibu dkt dlm ni dorang klu pernah rs mcm tu 🙋🏻‍♀️