Ikhtiar untuk mengandung

Hii & assalamualaikum Ada tak ikhtiar apa apa utk hamil ? Saya tahun lepas pregnant tpi ectopic Sampai skrng tak lekat lagi? Teringin nk ada baby 😢 Help me 😢

5 Balas

akhir bln jan 2020 sy ectopic, kandungan br 7 minggu, doc buang tiub sy sblh kanan, bln 3 sy start period semula, kesan dr operation tu perut sy sentiasa kembung, so utk atasi masalah ini sy mkn jamu yg sy beli secara online, masa period bln 5 kaki sy jd berat bila nk berjalan, suami panggil ahli fisoterapi utk tengokkan kaki sy, katanya mungkin rahim jatuh, dia tlg urutkan kaki dan cuba angkat semula rahim sy, alhamdulillah lepas tu kaki sy dh x sakit lg bila nk jln, bln 6 period cam biasa, bln 7 miss period, pergi cek kt klinik doc ckp pregnan 7 minggu, now dh 36 minggu, kehamilan ini dan kehamilan ectopic sblm ini mmg x dirancang, semuanya rezeki drpNya, ikhtiar utk pulihkan sakit tp diberi lebihan rezeki, cubalah ikhtiar dgn pelbagai cara, insyaallah ada rezeki yg x terduga

sy sendiri tunggu 5tahun br Allah hadirkan anak buat sy dan suami.. due 27/5/21 nnti. sy xada ape² tips sis, cuma dulua pernah consult o&g alhamdulillah suami isteri xada masalah, dua² sihat.. lepas tu ikhtiar guna opk , folic acid laaa slma 5thn tu, jgn sekali² tinggal doa n.zakaria ye sis.. inshallah akan tiba masanya nanti. aamin

3y ago

moge ade rejeki.. aamiin

Waalaikumussalam, apa kata sis cuba ikhtiar minum jus mamomhope? Saya baca, ramai yang berjaya hamil lepas ikhtiar dengan jus mamomhope ni. Semoga direzekikan hamil ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

cuba ikhtiar dgn opk juga sis.sy pernah gugur 2 kali. alhamdulillah berkat usaha cara lain jgk lekat kali ke 3 sy gna opk

wsalam...klau mcm sy...9/3/2021 sy cek naik dua line...hry kedua dah samar.. pastu pgi tdi sy cek balik...1 line shaja..