Pusat bayi timbul (hernia) baby girl

Hi Semua, baby saya sekarang nak hampir 7minggu tapi pusat masih timbul, lebih-lebih lagi bila baby meneran pusat lagi nak tersembul (gambar). Baby semua ok tak meragam, minum susu mcm biasa, perut tak kembung, kencing berak pun normal. Mommies lain pernah ada masalah ni jugak tak? Biasa nya bila pusat ni akan kedalam & baik semula ye? Risau tengok😭

Pusat bayi timbul (hernia) baby girl
66 Balas

Cuba sis isi duit syiling atas pusat tu lepas tepek dgn saltep ... Insyaallah pusat tu akan masuk semula

Normal puan...mmg ade org jenis pusat tersumbat sy panggil...ade org jenis pusat tenggelam😊

Risau hernia. Please refer doc. Sbb hernia ni kalau kite biarkn boleh bawa maut in some cases

Bby girl sy, boleh kata x pkai barut... tp pusat kerap kn tuam.. lama2 elok.. in shaa Allah.

Macam pusat anak sepupu saya tapi dia biarkan je , dah 3 tahun pun anak dia sekarang

Tuam pusat tu sis. Semoga anak sis sihat je. Aamiin 🤲🏻💕

Biase org tua2 suruh letak syiling 20sen pastu saltape skit xbg syiling tu lari

2y ago

hbis tu sis buat jgk ke dgn soletep tu,

Pusat bayi macam ni selalunya sebab hernia sis. Better check doktor dulu

Mcm kak ipar punya baby..kena rujuk hospital. Mybe kena bedah tu..

Nnt lama2 ok sis..pusatnye masok ke dlm..jgn riso..baby baru 7mggu