baby kuning

hi, ada tak utk kasi kurang kuning baby cepat? ??? baby saya kuning makin naik and hrini dh kena tahan dlm wad ??? cmna nak kasi kurang kuning cepat, tak sanggup duduk dalam wad lama2 ??? pleaseee tlg saya

116 Balas

Saya mibum susu kambing fresh... Dan bf setiap sejam.... Dalam tempoh 2 minggu clear dah...

cara paling cpt & tbaik adalah beri susu bdn je sis sbb bilirubin kluar mlalui air kencing & najis😊

Jemur tiap pagi bunda dan jangan lupa full asinya setiap satu atau dua jam sekali harus di susuin

bg mndi air kopi hitam... tu petua yg sy guna utk ank sy ats tunjuk ajar org tua sy...

Mandi kn baby dgn air sirap kak sy masa anak dia kuning tinggi dia mandi kan dgn air sirap

Iya bawa ke rs bun. Rajin gempur dg asi dan dijemur bun tiap pagi.. tiap 2 jam sekali harus minum asi

5y ago

Berarti gk ccok sama sufornya bun. Setauku kalo minum sufor akan jrang pup bun. Beda sama asi.. Bunda jgan stres, minum asi booster, makan syur hijau, yg byak ya bun

Sy dlu mandi kn daun pisang bru sekli bg mandikn terus hilang kuning bby sy.. ne petua orang dlu2😁

5y ago

Ya.. sis ada kn daun pisang yg dah kuning tu sis cuci rebus.. bg sejuk bru bg mandi.. alhamdulillah klu ngam kuning akan hilang sis

Makan anggur hitam byk2. Anak breastfeed . Nnt cptla dia kurang kuning. Sy pn sama.cuba buat.

bagi susu badan dengan kerap. monitor kencing berak dye. inshaAllah nanti kuning dye turun .

Kerapkan penyusuan bby..Makin kerap BBY minum Makin kerap bby sushi..kuning ikut skali..