baby kuning

hi, ada tak utk kasi kurang kuning baby cepat? ??? baby saya kuning makin naik and hrini dh kena tahan dlm wad ??? cmna nak kasi kurang kuning cepat, tak sanggup duduk dalam wad lama2 ??? pleaseee tlg saya

116 Balas

I xde experience lg bab jaundice ank ni.. Tp ibu i ckp dlu i kuning dy jemor i tgh panas😅 in few minute bt dlm 2hari skali.. Hilang trus😂

Beli buat turun kan kuning sis,dikedai ubat china.tu cepat turun kuning baby.cakap nak beli buat turun kuning baby macam tu

Mak saya kerap susukan adq bongsu sy. Breastfeed. Demam kuning adq cpt beransur pulih. Lg satu, sementara tu, mak elak kunyit dlm mknn.

Pengalaman bby first saya dulu. Saya kerapkan bf. Lagi kerap bb akan lagi membuang. So kuning akan keluar ikut najis

Saya mandkan ank guna kucai..alhamdullilah kuning trn ngan cpt. Just 3 hari jak kuning baby saya. Sis try la.. Inshallah..

Sy bg susu badan kerap2 . alhamdulilah.. turun byk sgt.. baby akan berak n kencing dgn byk . So keep breastfeeding dear..

sekarang dc taknak baby kena jemur nanti kena penyakit pula, cuba bagi susu je pandai laa hilang perlahan lahan.

beri ank susu badan.. klau x leh bg susu formula byk2.. bile baby byk kencing, insyallah kuning akn turun..

Sis jge mkn.. Terus susu kn baby.. Jge emosi spye susu klua dgn jaye nye.. Byk kn minum susu kmbing fresh

rmai ckp berkesan sapu getah akar seruntun kt tpak kki baby. .tapi akaq tu la nk cr susah. klu dk kg ok la