baby kuning

hi, ada tak utk kasi kurang kuning baby cepat? ??? baby saya kuning makin naik and hrini dh kena tahan dlm wad ??? cmna nak kasi kurang kuning cepat, tak sanggup duduk dalam wad lama2 ??? pleaseee tlg saya

116 Balas

saya bagi baby saya breastfeeding ,kena bagi bby banyak² berak dan kencing , n mandikan dia dengan air beras/air daun belimbing , ni result kuning baby sy

5y ago

Sy mndikan bby air tu setiap kali dia mndi

Just susu kn baby bagi kencing n berak banyak. Pastu bagi baby berpeluh sikit sebab keluar peluh pun salah satu cara untuk turunkn bacaan. InshaAllah doa banyak2 .

Susu Kan baby banyak2. Jangan stress, kena tenangkan diri supaya susu pun byk keluar. Normal baby kena kuning. Anak sy pun seminggu kena tahan wad dulu.

Ank sy kne kuning dulu mcm2 try utk turunkan kuning. Last2 husb mandikan dgn herba uncang. Kt kdai herba cina ade jual. 2,3 kali bg mndi terus kuning ank turun.

Saya bagi susu NAN 1 Bila kuning dh turun or dh xyah gi klnc..teruskan susu badan..jgn mandi ngn daun2 pelik2 kulit bby sentistv risau jadi benda lain plak..

Mnum susu kmbing sis...ank pn bole bg mnum 3 titis....mndikn air bunga jg..pling ptg kerapkn pnyusuan susu ibu yer..klu kuning tggi sgt,susukn stiap sejam

Kerap susukan baby (susu badan) , kalau boleh pagi" jemur baby mase matahari baru" kluar, tu petua yg nenek saya bagi tuk sembuhkan sakit kuning

Saya guna anggur hitam je..titis 2,3 titik kat mulut baby...esk bgun g klinik cek kuning.alhamdulillah,jaundies turun dan xpernah kena tahan wad lg

Saye tk breastfeed until demam kuning turun. Mmg full formular milk je. Mmg turun cpt. Effect die kt saye 😂 baby dh nipple confuse dh hadehhh.

Avoid mknn yg buat bdn panas dulu sementara contoh mcm halia, lada hitam.. Bby sy kuning sehari jew lps tu terud turun.. N continue breastfeed...